Car Key BMW BMS SME ActiveHybrid 3 Accu Beheer Systeem Reparatie Service

Car Key BMW BMS SME ActiveHybrid 3 Accu Beheer Systeem Reparatie Service

De BMW ActiveHybrid 3 is een geavanceerd voertuig, maar kan na verloop van tijd storingen ondervinden, vooral in het Accu Beheer Systeem (BMS), ook wel bekend als het SME (Steuergerät für das Energiemanagement). Dit systeem is essentieel voor het monitoren en beheren van de accu’s, en problemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de werking van de auto.

Typische Problemen met het BMW BMS SME Systeem
Enkele veelvoorkomende problemen met het BMS SME in de BMW ActiveHybrid 3 zijn:
1. Geen communicatie Het BMS SME zorgt voor de communicatie tussen de accu en het voertuig. Als er geen communicatie is, kan het systeem geen belangrijke accugegevens doorgeven, wat kan leiden tot waarschuwingen op het dashboard of problemen met het starten van het voertuig.

2. Problemen met de batterij Storingen aan de batterij, zoals verminderde prestaties of volledige uitval, kunnen ook verband houden met defecten in het BMS SME. Deze problemen kunnen zowel mechanisch als elektronisch van aard zijn.

BMW Onderdeelnummers voor het BMS SME
Bij problemen met het BMS SME kan het nodig zijn om specifieke onderdelen te vervangen. Veelvoorkomende onderdeelnummers voor het Accu Beheer Systeem van de BMW ActiveHybrid 3 zijn:
  • 7642225-01
  • 12148601937
  • 12148617935
  • 12148634704
Als je onderdeelnummer niet in deze lijst staat, neem dan contact met ons op om het juiste onderdeel te vinden.

Kosten van Reparatie
De kosten voor het repareren van een defect BMS SME kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van het probleem. Hier zijn de geschatte kosten:
  • Minimale kosten: Voor eenvoudige reparaties, zoals het resetten van het systeem of kleine reparaties aan de bekabeling, liggen de kosten rond de €350,- inclusief btw. Dit geldt vooral voor problemen met de communicatie tussen het BMS SME en de accu.
  • Maximale kosten: In ernstige gevallen, waarbij het volledige Accu Beheer Systeem of de accu zelf vervangen moet worden, kunnen de kosten oplopen tot €1.500,- inclusief btw.

Voorkom Stilstand met Snelle Reparatie
Een defect BMS SME kan leiden tot stilstand van je BMW ActiveHybrid 3 en verdere problemen met de prestaties van je voertuig. Het is belangrijk om snel in te grijpen. Wij bieden een betrouwbare reparatieservice aan voor alle BMW BMS SME-systemen en zorgen ervoor dat je snel weer veilig de weg op kunt.

Plan uw reparatie vandaag nog: BMW BMS SME ActiveHybrid 3 Accu Beheer Systeem Reparatie Service

Neem bij twijfel over de status van je systeem of voor een uitgebreide diagnose contact met ons op.

Back to blog