Wat Je Moet Weten Over ADAS Kalibratie Service bij Car Key

Wat Je Moet Weten Over ADAS Kalibratie Service bij Car Key

Bij Car Key begrijpen we het belang van veiligheid en efficiëntie op de weg. Daarom bieden we een gespecialiseerde auto kalibratie service aan die ervoor zorgt dat jouw voertuig optimaal presteert en veilig blijft. In deze blog leggen we uit wat auto kalibratie inhoudt en waarom het essentieel is, vooral in relatie tot Advanced Driver Assistance Systems (ADAS).

Wat is ADAS?
ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems, geavanceerde rijhulpsystemen die steeds vaker te vinden zijn in moderne auto's. Deze systemen dragen bij aan de verkeersveiligheid en bereiden ons voor op de komst van zelfrijdende auto's. Voorbeelden van ADAS-systemen zijn onder andere Lane Keeping System (LKS), Adaptive Cruise Control (ACC), Brake Assist, Verkeersbordherkenning en Intelligent Speed Adaption (ISA).

Hoe Werken ADAS-systemen?
ADAS-systemen vertrouwen op een netwerk van sensoren en camera's die op verschillende plaatsen in de auto zijn gemonteerd. Deze fungeren als de zintuigen van de auto, registreren alles wat er om de auto heen gebeurt en geven deze informatie door aan de centrale computer. De computer gebruikt slimme software om te bepalen wanneer welke actie nodig is, bijvoorbeeld automatisch remmen wanneer de afstand tot de voorligger te klein is.

Kalibratie van de ADAS-camera
Een cruciaal onderdeel van de werking van ADAS-systemen is de kalibratie van de ADAS-camera. Deze camera's moeten binnen bepaalde kaders worden gekalibreerd, bijvoorbeeld bij het monteren van banden met een afwijkende diameter of bij het vervangen van de voorruit. Voordat de camera wordt gekalibreerd, moeten ook de wieluitlijning en bandenspanning worden gecontroleerd en afgesteld indien nodig.

Statisch of Dynamisch Kalibratie
Afhankelijk van het voertuig kan de kalibratie van de camera statisch of dynamisch plaatsvinden. Bij dynamische kalibratie wordt de camera tijdens het rijden gekalibreerd met behulp van een diagnoseapparaat. Statische kalibratie vindt plaats in de werkplaats met speciale kalibratietools en meetapparatuur.

Waarom Kiezen voor ADAS Kalibratie Service bij Car Key?
Bij Car Key bieden we een snelle en betrouwbare ADAS kalibratie service aan, uitgevoerd door ervaren technici met geavanceerde apparatuur. Voor een betaalbare prijs van slechts €150 voltooien we de kalibratie binnen een uur, terwijl je ontspant in onze comfortabele wachtruimte. Kies voor veiligheid en prestaties, kies voor de auto kalibratie service bij Car Key.

Ga naar ADAS kalibratie service

Terug naar blog